Szemüvegek avagy, milyen szemüveget válasszunk a személyiségünkhöz?

A szemüvegekről és azoknak viseléséről általában

Úgy gondolom, viszonylag sok szemüveges ember küszködik komoly önértékelési problémákkal, azért mert egyszerűen utálja a szemüvegek viselését és úgy érzi, hogy tulajdonképpen teher számára az, hogy szemüveget kell a mindennapok során viselnie. Természetesen nyilvánvalóan alapvetően kellemetlen az, hogy nem lát valaki rendesen és ahhoz, hogy úgy lássa a világot, ahogyan mások természetes módon, ahhoz neki egy plusz eszköz kell. Mégis úgy gondolom, hogy ha nem egy teherként tekintünk a szemüvegre, mint olyanra, akkor igazán sokat tudunk kihozni a viseléséből. Sőt még akár egészen megbolondíthatjuk vele a stílusunkat és sokkalta színesebbé tehetjük vele az öltözködésünket. Sőt gyönyörűen ki tudja emelni akár még az arcunkat is, ha az arcformánkhoz és a stílusunkhoz a legmegfelelőbbet válasszuk. Én személy szerint bár alapvetően nem vagyok, szemüveges mégis előszeretettel hordok olyan szemüvegeket, melyek mondjuk egy adott stílushoz, vagy a jelenlegi hangulatomhoz passzol. Éppen ezért én olykor még hajlandó vagyok „kamu szemüvegeket” is hordani, kizárólag azért, hogy még jobban összerakjak egy adott outfitet. Mindent összevetve én arra bátorítanék minden szemüveges embert, hogy felejtse el azt, hogy miért nem szereti a szemüvegeket és inkább próbálja meg az adott helyzetből kihozni a maximumot és válasszon, egy olyan szemüveget mely abszolút megy a személyiségéhez és próbálja meg egyre jobban beintegrálni azt a stílusába. Az alábbiakban néhány szemüvegfajtáról és azoknak stílusáról írnék röviden.

Milyen szemüvegek léteznek és a széles választékból melyiket érdemes választani?

Én személy szerint úgy gondolom, hogy ahhoz, hogy kiválasszuk a legmegfelelőbb szemüveget először a saját stílusunkat érdemes meghatározni, melyhez azért valljuk, be szükségünk van némi önismeretre. Hiszen azt, hogy kik vagyunk valójában a leghatékonyabban a külvilággal az öltözködésünk, a megjelenésünk és a stílusunk által tudjuk közvetíteni. Számomra példának okáért az öltözködés szinte művészet. Amilyen az jelenlegi hangulatvilágom, amilyen behatások érnek, amilyen impulzusok folytán formálódok, az alapján fogok öltözködni. Számomra ez abszolút önkifejezés és jelentős mértékben hozzájárul ahhoz, hogy maximálisan önmagam tudjak lenni. Éppen ezért érdemes kiválasztani azt, hogy milyen jellegű stílust akarunk hosszútávon képviselni és ehhez mérten választani szemüveget. Érdemes ezt úgy tenni, hogy bár alapvetően egy stílusban gondolkozunk mégis, úgy választani, hogy az esetleges más stílus alternatívákkal is jól működjön a választás, hiszen egy szemüveget, ha vigyázunk rá akár évekig is tudunk hordani, amit pedig mindenképpen érdemes kihasználni. Éppen ezért ajánlatos azt tenni, hogy egyszer beruházni egy drágább típusra, mint, hogy évenként cserélni, mondjuk azért mert kevésbé jó minőségű. Én emiatt a szerintem rendkívül nyomós indok miatt, mindig a magasabb árkategóriájú szemüvegeket részesítem előnyben, hiszen amellett, hogy sokkal szebb, dizájnosabb és minőségibb, mint az egyéb „no name” márkák amellett sokkalta tartósabbak is és valójában jobban megérik az árukat, mint az olcsóbb, ám de sokkal gyengébb típusú szemüvegek. Úgyhogy én mindenképpen azt ajánlom, hogy egy drágább, lehetőleg márkásabb darabra ruházzunk be.

A sportos szemüvegek típusai

Alapvetően a sportos szemüvegek abszolút jól megállják a helyüket abban a világban, ahol a sport és a sportos öltözködés van középpontban. Úgy gondolom, hogy a sportos öltözködés alapvetően nagyon jól tud jönni abban az esetben, ha mondjuk, sporteseményekre megyünk vagy esetleg olyan helyre ahol abszolút megengedett az ilyen megjelenés. De természetesen sok olyan ember van, aki alapvetően is sportosan öltözködik és az ő személyiségükhöz és megjelenésükhöz is totálisan illik az adott szemüveg típus.

Az elegáns szemüvegek

Az elegáns szemüvegek alapvetően szerintem a legkeresettebb szemüveg típusok, melyeket valaha eladtak a piacon. Nem véletlen, hogy a legtöbb dizájner márka is ezekből a szemüvegekből gyárt a legtöbbet, hiszen ez az a szemüveg típus, amit tulajdonképpen bárki bármihez felvehet. Én személy szerint ezt a szemüveg típust ajánlom a legjobban beruházási célból.

Úgy gondolom, a szemüvegek alapvetően lehetnének az stílusunk, a megjelenésünk kiegészítő darabjai, mely még színesebbé és varázslatosabbá teszik az összképet, melyet kisugárzunk. Én személy szerint átformálnám a gondolkozásmódomat és ezek után sokkal inkább ékszerként tekintenék a szemüvegre, mint sem teherként, hanem sokkal inkább egy kiváló kiegészítőként, amely feldobja a napi outfitünket.

This entry was posted in Blog.