Így tudom fenntartani a rendet ruhatisztító segítségével

Amikor az otthoni tudás már nem elég, akkor jöhet képbe a ruhatisztító

A ruhatisztító sokak számára talán tabu témát jelent, azonban van az úgy, hogy az ember élethelyzete nem tesz lehetővé más megoldást. Ilyenkor pedig rá is döbbenhet az ember már az első próbálkozás után, hogy milyen jó döntés is a mosoda választása. Kezdjük az én történetemmel, ami bebizonyítja, hogy az embernek számos élethelyzetben szüksége lehet egy kis extra segítségre, a ruhatisztító pedig nem is „kis” segítség. 

A ruhatisztító segítsége

Az én történetem talán nagyon egyszerűnek hangzik, de éppen amennyire általános, annyira szükség van arra, hogy tárgyaljuk. Hiszen mindez azt jelenti, hogy nem csak én megyek át nehéz időkön, amik nem is igazán nehezek, inkább csak napi 40 órára lenne szükség ahhoz, hogy kényelmesen lehessen vezetni. Három hónapja született meg a kisfiam, akit egyedülálló anyukaként nevelek, miközben itthonról dolgozom tovább. Azonban a kettő együtt nem csak nehéz, de sokszor úgy érzem, lehetetlen. Bébiszitter ilyen kicsi korban szerintem még szóba sem jöhet, inkább a hátamra kötném a kisfiam, mint hogy egyedül hagyjam, azonban a munka, a házimunka és a gyerek ezer igénye együttesen igazán pusztító hármas tud lenni. Napi nyolc óra munka egy huszonnégy órás gyerekkel… És persze ezekben az időkben a házimunka sem csak egy-két tányér elmosása, kétperces felmosás és némi vízkőtlenítés. A gyerekek masszív kupit csinálnak, pedig az enyém még járni sem tud, már alig várom, hogy még a játékait is szét hagyja mindenhol a lakásban. 

ruhatisztító_pic3

Viszont amíg még ilyen pici, állandóan valami baja van. Úgy érzem, óránként enni akar, aztán minden evés után pelenkázhatom, büfiztethetem. Nem kell félreérteni, imádom őt, de a vállamon az anyagdarab napi tízszer szorul cserére, sokszor a teljes öltözékem is romokban hever, nem is beszélve arról, hogy a kicsinek hányszor kell egy nap átöltöznie. 

A rugdalódzókkal és pelenkákkal, koszos ruhákkal együtt már nem maradt nagyon időm és energiám más mosására is. Persze ilyenkor jön a legtöbb rokon, akiket az ember hosszú évek óta nem látott, így a lakásban egyébként rendnek kellene lennie, de mindezt egyedül megoldani egyszerűen lehetetlen. Így arra jutottam, hogy otthon csak a baba dolgait fogom mosni, minden más nagyobb vagy problémásabb darabot pedig a ruhatisztítóra bízok. 

Olvastam az interneten, hogy egyes ruhatisztítók csinálnak háztól házig futárszolgálatot, ami nekem az egyetlen megoldás volt a ház valamennyire rendben tartására. És persze egy kisbaba mellett az ember nem nagyon tudja húzni az olyan dolgokat, mint a függöny tisztítása, a szőnyeg mosása. Az ágyneműt is szinte kétnaponta cserélni kell, a mosógépem pedig egyszerűen nem bírja már a sok munkát. Sőt, nem is a mosógép az igazi probléma, hanem hogy egyszerűen nem tudok hol szárítani. Mert ha napi egy adagot mosok, és annyi is fér a szárítóra, mindennek egy nap alatt meg is kéne száradnia, de ha valaki látott már rugdalódzót, akkor nagyon jól tudja, hogy az nem olyan, mint egy póló, sokkal inkább mint egy plüss húzatja vagy egy vastagabb, bolyhos pulóver. Nem csak sok kell belőle, de sokat is kell mosni, és nem lógathatom fel már a darabokat a csillárra is. Úgyhogy a legtöbb másik dolgot egyszerűen ruhatisztítóval tisztíttatom. 

A ruhatisztító szolgáltatásai

Ahhoz, hogy a házban rend legyen tehát, az én ruháimat és a nagyobb anyagokat a lakásban egyszerűen csak ruhatisztító segítségével tisztíttatom. Így a házimunka sokkal egyszerűbb számomra. Nem kell, hogy a látogatók előtt kellemetlenül érezzem magam, mert koszos a lakás, a maradék takarítással már én magam is elbánok, amikor a baba végre kidől egy kicsit. 

ruhatisztító_pic1

Nagyon jó a háztól házig szolgáltatás, de nem csak ez az egyetlen jó dolog a tisztítóban. Hogyha valamin kisebb szakadás vagy javítani való van, abban is tudnak segíteni, gyakorlatilag bármilyen nagy anyagot tökéletes állapotban adnak vissza. Mindennel időt és energiát tudunk spórolni. Külön jó, hogy ki lehet térni ilyenekre náluk, hogy esetleg valami kényesebb anyag, vagy éppen a bőrünk nem bír valamilyen vegyszert, a vegyszereket általában, mindenre találnak megoldást. 

A ruhatisztító életmentő lehet

Szóval én egy kisgyerekkel a nyakamon úgy érzem, hogy a ruhatisztító igazi megváltás a számomra. Sokaknak ilyenkor ott vannak a szülők, a párjuk, valamilyen rokon, aki éppen ráér. Én azonban egyedül, segítség nélkül is meg tudom oldani a dolgokat egy kis stratégiai tervezéssel és a mosoda segítségével, ami sok terhet le tud venni a vállamról. Nekem ő az a távoli rokon, aki segít, amikor ráér, persze kis költői túlzással. De ennek hála pontosan tudom, milyen jó is lehet, hogyha az ember valami miatt az otthonában van ragadva, és nem tudja ellátni a mindennapi teendőket tökéletesen, akkor is van megoldás mindenre. Nekem ez a tisztítószalon volt, ami házhoz jön, gyors, profi, de a legjobb benne mégis az, hogy így nem nekem kell ezzel is törődni. Úgyhogy, én összességében csak hálás tudok lenni az ilyen cégek létezéséért. 

This entry was posted in Blog.