Haszongépjármű bérlettel építkezünk

Nem csak vállalkozóknak elérhető a haszongépjármű bérlet

A haszongépjármű bérlettel nem csak vállalkozóknak lehet jó dolguk, de akár magánszemélyként is nagyon jól lehet vele járni, hogyha az ember talál egy megfelelő helyet, és persze egy jó ajánlatot. Mi például a ház felújításához is igénybe tudtuk venni ezt a lehetőséget, és sok munkafolyamat kényelmesebbé és gyorsabbá vált ennek köszönhetően. Mindjárt le is írom, hogy pontosan hogyan oldottuk meg a dolgot, mi mindent könnyített meg számunkra a bérlés, és még spórolni is tudtunk ennek köszönhetően. 

A haszongépjármű bérlet segítsége?

Mi mindenre jó a haszongépjármű bérlet? – merülhet fel a kérdés, hogyha az ember nem kifejezetten ért a témához. Nos, rengeteg dologban lehet az ember segítségére. Nem csak különböző járműveket lehet vele igénybe venni, amiket felesleges lenne megvenni, kölcsönkérni pedig bizonytalan, de még ugye sokszor vállalkozók is igénybe tudják venni, úgyhogy az üzletnek is jót tehet. 

haszongepjarmu-berlet_pic3

A vállalkozások persze általában vagy saját céges járművet vásárolnak, vagy futárszolgálattal oldanak meg bizonyos feladatokat, de ha az ember nem nagy cég, akkor a bérlés egy remek köztes szolgáltatás, aminek segítségével fejlődhet az üzlet, és még spórolhat is rajta, adózási formától függően. 

Éppen ezért nem is nagyon szokták emlegetni, hogy az ember magánszemélyként is igénybe vehet ilyen szolgáltatásokat, amiket a vállalkozók szoktak használni. Semmi akadálya azonban, hogy mi is kihasználjuk ezeket a lehetőségeket. Éppen ezt tettük mi is az építkezés során. 

Otthonunkat újítjuk haszongépjármű bérlettel

Hogyha az ember házat újít fel vagy egyenesen épít egyet, akkor szüksége lesz alapanyagokra, nem is kevésre. Szóródóanyagok, építkezési anyagok jelentős részét az ember maga is be tudja szerezni megfelelő helyeken, nem feltétlenül kell a szállításhoz egy céget felbérelni, amivel sokat tudunk spórolni, hogyha egy kicsit „rafkósak” vagyunk, és az ilyen nehezebb feladatokat is magunkra vesszük, még több fizikai munkát téve a felújításba. Vannak, akik persze a minél könnyebb kivitelezést preferálják, számukra nem ajánlom a haszongépjármű bérlet segítségével, amivel még több feladatot kapnak, azonban aki rászánja az időt és az energiát, az sokat spórolhat, és akár mesteremberek nélkül is meg tudja oldani a feladatokat. 

Nekünk szinte teljesen át kellett alakítani az ingatlant. Már régóta terveztünk betonozni a lakásban, hogy egy jobb alapot kapjon, aztán különböző aljzatokat szerettünk volna kiépíteni, amit most meg is tudtunk valósítani. A fürdőszobára már régóta ráfért a csempézés, és mivel nőtt a család, és nem volt elég szoba, így hozzátoldottunk egy teljes új helyiséget a házhoz. Ez persze nagyon sok munkálatot igényelt, teljes alapot kellett kiépíteni, azután pedig szükség volt téglára, betonozáshoz minden alapanyagra, meszelésre, persze bővíteni kellett a tetőszerkezetet, a cserepeket pótolni. Nem volt egyszerű feladat, de kellő tanulással meg gyakorlattal azért nincs ilyesmiben teljesen elveszve az ember. 

A haszongépjármű bérlet segítsége a mindennapokban

A teljes munkafolyamatra nem szeretnék kitérni, mert igazából egyértelmű, mi történt, megvettünk minden fontosat, elhoztuk a járművel, aztán a nem kellő anyagokat, amik tulajdonképpen szemétnek számítottak, el tudtuk vele szállítani, és ez így ment három hónapon keresztül. Nem mindennap volt szükség rá persze, hogy nálunk legyen a jármű, ezért is olyan jó véleményem szerint a haszongépjármű bérlet, mert csak heti egy-két alkalomért is igénybe tudtuk venni előre megbeszélt időpontokban a szállítóeszközt. 

A mindennapokban sem rossz dolog egy haszongépjármű bérlet, hogyha az ember építkezik vagy hasonló munkaköre van, esetleg valamilyen munkagéphez köthető munkát vállalna egyéni vállalkozóként, amit egyébként nem tudnánk eszköz hiányában. 

haszongepjarmu-berlet_pic2

Sok előnye van a saját járművel szemben, persze minden a kihasználtság függvényében. Az előnyökről és hátrányokról azért én kifejezetten sokat nem írnék, erre rengeteg cikket lehet találni az interneten, ahol részletezik is, hogy pontosan mennyi az annyi. Hogy mi mindenre kéne kiadni, azt pontosan sosem lehet meghatározni, mert a jármű állapotától is függ, de néhány év alatt már nem csak egy-két égőcsere lehet a probléma, hanem komoly alkatrészeket is javítani vagy cserélni kell, amik persze nem olcsó mulatság, és ha az ember keresni is szeretne a munkavégzéssel, akkor lehet, hogy nem a legjobb döntés. 

Összességében a haszongépjármű bérletről

Összességében azt tudnám elmondani a haszongépjármű bérletről, hogy érdemes vele megpróbálkozni, amikor csak lehetősége nyílik rá az embernek, és szeretne kipróbálni egy jó rendszert, mivel nyerni lehet. Sokat segíthet rajtunk magánszemélyként, nekem is van ezzel tehát már személyes tapasztalatom, ahogy azt fent olvashatták. Vállalkozóként pedig egyértelmű, hogy mennyire előnyös számunkra ez a lehetőség. Nekünk sokat segített, és szerintem másoknak is nagy előrelépést jelenthet, úgyhogy megéri a próbálkozást, amivel még spórolhatunk is egy kicsit esetleg. 

This entry was posted in Blog.