Céklalé avagy a legfinomabb és egyben legegészségesebb ital

A céklalé jótékony hatásairól, avagy miért fogyasszuk rendszeres jelleggel?

Úgy gondolom a legtöbben amellett, hogy oda figyelnek, az étkezésükre nem igazán tesznek arra hangsúlyt, hogy emellett az ital fogyasztásukra is jelentős hangsúlyt tegyenek ugyanis az legalább annyira fontos tényező, mint a jó táplálkozás. Én éppen ebből az okból kifolyólag szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy igenis elképesztően fontos a helyes táplálkozás mellett az olyan jellegű egészséges italok fogyasztása, mint példának okáért a tápláló, vitaminokban és ásványi anyagokban rendkívül gazdag céklalé. Azért is tartottam elképesztően fontosnak erről írni, mert alapvetően úgy érzékelem, hogy bár a helyes és egészséges táplálkozás egyre inkább elterjedtebb a világon és egyre nagyobb hangsúlyt tesznek rá a fiatalok és az idősebb generáció egyaránt, mégis egészen homályos folt ezen a téren a helyes folyadék fogyasztás ismerete. Ugyanis amennyiben diétázunk, és ténylegesen oda figyelünk az étkezésünkre, a kalória bevitelünkre és az ezzel párhuzamosan elégetett kalóriákra is, akkor, ha emellett folyamatosan fogyasztjuk az egészségtelenebbnél egészségtelenebb cukros üdítőket, azok fogyasztása hosszútávon szinte ugyanannyira jön ki, mint ha rendesen ennénk. Így tehát logikusan következik az, hogy valójában semmi értelme nincsen annak, hogy ha diéta mellett nem figyelünk oda tudatosan arra, hogy mit iszunk és, hogy a folyadék minősége milyen jellegű. Alapvetően én személy szerint abszolút a céklalé fogyasztását pártolom ugyanis a céklalé önmagában is tulajdonképpen egy olyan erős vitaminbomba, melynek én szinte kötelezővé tenném a fogyasztását a vitaminokban és az ásványi anyagokban gazdag fogyasztása véget. Az alábbiakban röviden ismertetném a céklalé fantasztikusan jótékony hatásait a testünkre és az egészségünkre.

Miért a céklalé az egyik legegészségesebb? 

Úgy gondolom szintén elengedhetetlenül fontos megemlítenem a céklalé áldásos hatásai közé tartozó egyik legjobb hatását, mégpedig a máj működését, illetve a méregtelenítési folyamatokat is jelentősen támogatja cékla. Alapvetően a cékla rendkívül fontos a kiváló fizikum elérésében éppen ezért sportolóknak fokozottan ajánlják a rendszeres fogyasztását, mivel a rendszeres céklafogyasztás növeli a vér nitrát tartalmát, illetve javítja a vérkeringést, ennek következtében pedig javul a szövetek oxigénellátása, mely bizony igencsak megnövelheti a teljesítményünket egy sportolás alkalmával, ugyanis a céklalé javítja mind az álló képességet, mind a fizikai erőnlétet. Továbbá a céklalé javítja mind az álló képességet, mind a fizikai erőnlétet A céklalének szintén az egyik legfontosabb hatásai közé tartozik az, hogy annak a hatóanyagai javítják az agyi vérkeringést, így az agyszövetekbe is több oxigén jut mely által jelentősen nő a koncentrációs képességünk, mely valljuk, be bizonyos esetekben rendkívül jót tehet a munkánk hatékonyságának a növeléséhez. Egyébként a céklalé rendszeres fogyasztása késleltetheti a demencia kialakulását. A már kialakult demenciát sajnos a jelenlegi tudomány álláspontja szerint visszafordítani ugyan nem lehet, de amit tehetünk az kizárólag a tünetek késleltetése.

A céklalé jótékony hatásai az egészségünkre

Alapvetően a céklalé az egyik leginkább vitamin és ásványi anyagokban gazdag ital, melyet csak fogyaszthat az ember, ugyanis a cékla közismert arról a tulajdonságáról, hogy kiemelkedően magas vastartalommal rendelkezik, éppen ezért ajánlják elsődlegesen azt, hogy ha valaki komoly vashiánnyal küzd, az mindenképpen próbáljon meg céklát fogyasztani lehetőleg rendszeres jelleggel. Úgy gondolom, hogy alapvetően közismert hatásai közé tartozik, hogy maga a céklalé a magas vérnyomás csökkentéséhez járul hozzá és szabályozza azt igen nagymértékben. Számos tudományos kutatás bizonyítja be azt az egészen elképesztő tényt, hogy mindössze 2-2,5 dl céklalé elfogyasztása jelentősen képes csökkentetni a vérnyomásunkat és abszolút be tudja állítani azt a normális keretek közé, illetve megelőzi az érszűkület lehetőségének esélyét ezzel is csökkentve a korai halál esetlegesen érszűkület okozta szívroham kockázatát. Tehát összegezve az eddig elhangzottakat érdemes tudatosítanunk magunkban, hogy a céklalé rendszeres fogyasztásával bizonyos szempontból erősen támogathatjuk az egészséges szív működését, illetve a szívbetegség kialakulásának kockázatát jelentősen csökkenthetjük ezzel a technikával.

Én személy szerint abszolút ajánlom a céklalé rendszeres fogyasztását ugyanis alapvetően az egyik legfinomabb és legízletesebb ital, mely amellett, hogy ízletes és abszolút finom is hozzájárul ahhoz, hogy még hosszú évekig egészségesek legyünk.

 

 

 

This entry was posted in Blog.