Az optikákról, avagy a szemünk egészségének a megőrzése

Az optikák világa az eoptika hitvallása

Alapvetően számomra mindig is az egyik legfontosabb szempont az életembe az egész testem egészsége volt, melynek szerves részét képezi a szemem világának a megőrzése is, hiszen úgy gondolom az egyik legnagyobb kincsünk és ajándékunk Istentől az életünkben a látásunk. Éppen ezért az elmúlt évek során megpróbáltam tulajdonképpen mindent elkövetni annak érdekében, hogy száz százalékos tudjon maradni a látásom, nem csupán a jelenlegi életszakaszomba, de idős koromig egyaránt. Így úgy döntöttem, hogy rendszeres jelleggel fogon látogatni az optikát, mindenfajta szem és szűrű vizsgálatok érdekében, ugyanis nem csupán a látásom minőségére tartom feltétlenül fontosnak oda figyelni, hanem a szemem teljes egészségére is, hogy elkerüljek olyan jellegű problémákat, mint a szürke hályog, vagy esetleg egyéb kellemetlen, sőt sokszor hosszútávon vaksággal járó szembetegségeket. Őszintén szólva nem tudom elégé kihangsúlyozni azt, hogy mennyire fontos a rendszeres szűrő vizsgálat, nem csupán a szemünket illetően, hanem az egész testünkre kiterjedően, ugyanis amennyiben rendszeres jelleggel, vagyis úgy körülbelül fél évente járunk szűrő vizsgálatokra el tudunk kerülni rengeteg olyan jellegű problémát melyek még időben kezelhetőek, sőt akár megelőzhetőek lettek volna. Éppen ezért én rendszeres jelleggel járok, mind optikai szűrővizsgálata, mind teljes körű testi szűrő vizsgálatra is, hiszen abban hiszek, hogy a megelőzés a legjobb orvosság a világon.

Az eOptika harca a szem egészsége mellett

Az eOptika, mely alapvetően egy abszolút könnyen használható, online optikai kereskedelem, mely hatalmas szinte miden féle-fajta típusú szemüvegre kiterjedő kínálattal rendelkezik az első optikák között volt, ami felvette a harcot a szem egészségének a megőrzéséért. Éppen ezért lehetséges az adott optikában állandó jelleggel szűrővizsgálatot és látás vizsgálatot elvégezni, hiszen ők is tulajdonképpen hitvallásuknak tartják azt, hogy a szem egészsége az egyik legfontosabb dolog az életünkben. Nem győzőm elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos még időben felfedezni és orvosolni, vagy esetleg már alapjáraton megelőzni a problémát, hiszen valljuk be, sokan nem igazán tesznek ennek az érdekében semmit és utána csodálkoznak, hogy sajnálatos módon egyre csak romlik és romlik az állapotuk. Én személy szerint azt tanácsolom, hogy amint a legkisebb problémát felvéljük fedezni, azon nyomban forduljunk orvoshoz, keressük fel olyan optikát, melyen szakorvosok vizsgálják meg a szemünket és még idejében orvosoljuk a problémát. Még egyszer szeretném kihangsúlyozni, hogy én itt speciel nem csupán csak arról beszélek, hogy rosszabbodik a látásunk és azért forduljunk orvoshoz. Hanem számos olyan jellegű szembetegségről is, melyek bizony akár vaksághoz is vezethetnek és a rendszeres szűrővizsgálatoknak köszönhetően idejében felfedezhetőek és abszolút orvosolhatóak, Én személy szerint abszolút ajánlom a Teréz körút 50 alatt található eOptikát, mely nem csupán egy online optika, hanem a helyszínen bizony korrekt látásvizsgálatot végző optika. Bővebb információ szerzés érdekében érdemes ellátogatni az adott optika weboldalára, https://eoptika.hu/optika.html, ahol egészen részletes tájékoztatást lehet találni a szemvizsgálat menetéről és annak árairól és minőségéről egyaránt.

A látás vizsgálat menete az optikában

Amennyiben sikeresen meg tudtam bárkit is győzni arról, hogy mennyire fontos a rendszeres jellegű szemvizsgálat, akkor meleg szívvel ajánlom az eOptika szemvizsgálatát, melyről említenék is pár szót röviden. Alapvetően az adott optikánál a szemüvegkészítéshez szükséges látásvizsgálat díja mindössze 2000 forint. A vizsgálat díjának részét képezi természetesen a lelet kiadása is, így nem csupán egy korrekt képet kapunk arról, hogy milyen a látásunk, de pontosan be is lövik számunkra azt, hogy milyen szemüvegre van szükségünk. Továbbá minden olyan ügyfél esetén, akik első ízben próbálják ki a kontaktlencse használatát elrendelt egy kötelező jellegű konzultációval egybekötött látásvizsgálat melynek díja 5000 forint. A kontaktlencse-viselés betanítására egy második találkozó keretében kerül sor, amely díja 5000 forint. Illetve fontos megemlíteni, hogy a kontaktlencse helyes behelyezésének a betanítása egy további konzultációt igényel. Én személy szerint mindenkinek nagyon ajánlom, hogy vegyen részt ilyen jellegű szűrő vizsgálatokon és mindenképpen tegyen arra hangsúlyt, hogy megőrizze hosszútávon is a szemének a világát, hiszen az az embernek az egyik legnagyobb értéke.

This entry was posted in Blog.